Huskyrka

 

De första kristna möttes och firade gudstjänst i sina hem. Det vill vi också göra. När vi möts till Huskyrka är fokus på gemenskap, delande av sitt liv och sina erfarenheter, samtal och bön. Varje persons tankar och erfarenheter är viktiga och värdefulla.

Huskyrka är en öppen och inkluderande form för att fira gudstjänst tillsammans med förebild i den tidiga kristna kyrkan. Det innebär att när vi samlas ”har var och en något att bidra med: sång, undervisning, uppenbarelse, tungotal eller uttydning. Men allt ska syfta till att bygga upp.” (1 Korinthierbrevet 14:6) När vi möts till Huskyrka är alltså allas möjlighet att delta och bidra central.

Den som är värd för samlingen föreslås fungera som en möjliggörare som söker dra in så många som möjligt i samtal, delgivning, bön och förbön. På så sätt får alla möjlighet att växa i sin tro och i sitt lärjungaskap och göra det i en kärleksfull och tillåtande miljö.

Ibland firar vi också Herrens måltid i samband med samlingen. Det är varje värds eget beslut om detta moment skall ingå vid det tillfälle han/hon är värd för. Den som är värd för samlingen leder också denna del av vår gudstjänst.

Det är också angeläget att det skapas former för bön och förbön som är respektfulla utan att göra avkall på möjligheten att flöda i Andens nådegåvor. Därför ska vi vara frimodiga att be för och med varandra, dela bönemännen och tacksägelseämnen och även be om helande.

Huskyrka innehåller fika, gemenskap, bön, sång, delgivning, bibelsamtal, förbön och Herrens måltid (om man vill). Tidsramen för allt detta är max 2 timmar.

Våra huskyrkor möts för närvarande jämna veckor:

Söndagar kl 16

Ledare är Peter & Malin Asteberg och Magnus & Anna-Lena Lager. Möts i olika hem. 19/2 Magnus & Anna-Lena Lager, 5/3 Per & Britt-Marie Ugarph, 19/3 Peter & Eva-Lena Svanberg, 2/4 Simon & Amanda Blixt, 16/4 Peter & Malin Asteberg, 30/4 Ingen huskyrka, 14/5 Peter & Eva-Lena Svanberg, 28/5 Ann-Mari Jeansson

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s