Uppbrott och förändring

Skärmklipp New Life

Det är nu 11 år sedan vi flyttade till Öland och till vårt hus i Algutsrum. Senare samma sommar började jag min nya tjänst som samordnare för det församlingsgrundande arbetet i Svenska Missionskyrkan. Församlingen Brofästet blev samtidigt på ett naturligt sätt vår familjs andliga hem och viktigaste kristna gemenskap. Det är omöjligt att beskriva hur mycket Brofästet fått betyda i våra liv och hur värdefull den gemenskapen är för oss. Under en rad år har jag också haft förmånen att vara församlingens föreståndare. För mig har det varit ett hedersuppdrag och jag är så tacksam för det förtroende som församlingens medlemmar visat att år efter år välja mig till den uppgiften. I måndags vid vårt senaste styrelsemöte berättade jag för styrelsen att jag bejakat kallelsen att gå in i en ny tjänst och att det medför att jag inte längre kan fullfölja mina uppdrag som föreståndare i den församling jag älskar så högt. Vad detta kommer att innebära och hur framtiden kommer att se ut kommer styrelsen att fortsätta att arbeta med. Söndagen den 9 juni kommer vi att ha ett församlingsmöte efter gudstjänsten. Missa inte det! Där kommer jag att kunna berätta mer.

Hur som helst så här är det: Från mitten av augusti kommer jag att verka som pastor med ansvar för att utveckla ledare och träna nya församlingsplanterare inom församlingen New Life i Stockholm. Under vintern och våren har Gud lagt kallelsen och längtan att arbeta i Stockholm starkt i mitt hjärta. Och på en underbart sätt har möjligheten öppnats för mig att få ta nästa steg i min tjänst i New Life och det närverk av församlingar och församlingsplanteringar som utgör den församlingens liv. En av de saker som jag kommer att arbeta med är det nya ”internship program” som startar i höst. Målet för det programmet är att identifiera, utrusta och sända ut människor för att plantera nya sajter och församlingar inom New Life Network i Sverige och i andra länder. Jag känner en stor glädje över att få vara del av detta och tror att det är en plats som Gud har designat för mig där mina erfarenheter, kunskaper och gåvor kan komma till sin fulla rätt.

Detta innebär att vi också räknar med att som familj flytta till Stockholm mot slutet av sommaren. Det är början på en ny tid, en ny framtid och ett nytt liv i tjänsten i Guds rike. Mer info om hur framtiden kommer att utforma sig kommer senare.

God bless,

Peter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s